Jak na míchané drinky v parních letních dnech?
K horkým letním dnům neodmyslitelně patří osvěžující koktejly a míchané drinky. V Aqualandu Moravia můžete díky unikátním vodním barům spojit koupání s popíjením lahodných koktejlů. V nabídce najdete oblíbené Mojito, Pina Coladui méně tradiční pití, například Gin Dream nebo Transecco. Inspirujte se recepty barmanů z Aqualandu Moravia a připravte si zajímavé drinky i doma. Pochutnat si můžete na klasických i méně známých nápojích, ale i jejich nealkoholických a zdravějších variantách.
Transecco
Tento koktejl je ideálním společníkem letních horkých dní. „Transecco je naší specialitou. Kombinuje jemnou chuť italského vína, které si v tuzemsku získává stále větší oblibu, a sladkého džusu. Vůně manga v kombinaci s šumivými perličkami vína navodí pocit, jako byste právě leželi pod slunečníkem na písečné pláži v Itálii,“ komentuje Tomáš Vychodil, manažer gastro provozu v Aqualandu Moravia. Na přípravu Transecca potřebujeme:
Prosecco – italské šumivé víno (1 dl)
Mangový džus (1 dl)
Led (kostky)
Limetku nebo mango na dekoraci
Postup: Několik ledových kostek, mangový džus a šumivé víno promícháme v šejkru a nalijeme do sklenice. Servírujeme ihned, aby se led nerozpustil. Jako dekoraci umístíme na okraj sklenice limetku nebo plátek manga.
TIP: Hezký efekt vytvoříme, když okraj sklenice pomažeme limetkovou šťávou a namočíme v bílém krystalovém cukru.
Mojito třikrát jinak
Mojito je tradiční a celosvětově oblíbený kubánský koktejl, údajně byl také oblíbeným pitím spisovatele Ernesta Hemingwaye. Jeho základem je čerstvá máta, která u nás roste skoro na každé zahrádce. K výrobě pravého kubánského Mojita budeme potřebovat:
Bílý rum (4 cl)
Limetku (půl limetky na sklenici)
Mátu (několik větviček s lístky)
Neochucenou minerálku
Třtinový cukr (2 lžičky na sklenici)
Led (kostky nebo drcený)
Postup: Do vysoké sklenice dáme hnědý cukr, nakrájenou limetku a obě suroviny lehce pomačkáme, aby limetka pustila šťávu. Přidáme mátu, led (ideální je drcený), zalijeme rumem a dolijeme minerálkou. Ozdobíme lístky máty a kolečkem citronu. Podáváme s hrubším brčkem.
Určitě k výrobě Mojita nepoužívejte jiný než bílý rum, nechutnalo by vám. Naopak výborné netradiční varianty jsou například malinové Mojito (limetu a třtinový cukr doplníme malinami), skvělá je také kombinace máty s melounem nebo takzvané Twisted Mojito, které se skládá z limetky, máty, cukru a ledové tříště jako u klasické verze, ale místo rumu se používá vanilková vodka a trocha jablečného džusu.
TIP: Malinové nebo melounové Mojito lze připravit také ve formě osvěžující domácí limonády bez alkoholu či ve formě ledové tříště pro děti, stačí vynechat rum a přidat větší množství daného ovoce a ledové tříště.
Gin Dream
Pokud Vás už nudí kombinace gin & tonic a máte rádi sladší drinky, bude se vám drink s příhodným názvem Gin Dream zamlouvat. K jeho přípravě potřebujeme:
Gin (4 cl)
Mangový džus a meruňkový džus (v poměru 1:1)
Mango/ jiné ovoce na dozdobení
Postup: Do sklenice dáme gin, který zalijeme vychlazeným mangovým džusem, chvíli počkáme a poté se pokusíme opatrně dolít podíl džusu meruňkového tak, aby se vrstvy nesmíchaly a koktejl zůstal dvoubarevný. Dozdobit jej můžeme klasicky například plátkem manga na okraji sklenice a brčkem nebo ovocným „špízem“ položeným na sklenici.
Špíz jednoduše vytvoříme napíchnutím různých druhů ovoce na párátko. Nejlépe vypadá kombinace na kostičky nakrájeného ovoce s hroznovými kuličkami.
TIP: Podle chuti lze použít v podstatě jakoukoliv kombinaci oblíbených džusů, ideální však je, když se jejich barvy liší a tvoří dvoubarevný efekt ve sklenici. Tento drink vypadá velmi pěkně ve sklenici na margaritu či v jiné sklenici se stopkou.
Zdravá Pina Colada
Kdo by neznal oblíbenou a léty osvědčenou kombinaci ananasu a kokosu, která k nám doputovala z karibských pláží. Dát si oblíbený karibský drink ale můžete i bez výčitek a bez alkoholu. Na přípravu zdravé verze Pina Colady budete potřebovat:
1 plechovku kokosového mléka (plnotučného)
350–500 gramů ananasu (nezapomeňte si kousek odložit na dozdobení sklenic)
Velkou hrst ledu
Kokos na posypání
Postup: Všechny suroviny kromě kokosu na posypání rozmixujeme v mixéru do jemné konzistence smoothie (asi půl minuty). Servírujeme ihned po vymixování, posypeme strouhaným kokosem a ozdobíme kouskem ananasu.