Dnes je 25. 05. 2018

Pátý ročník Špilberk Food Festivalu představí netradiční pochoutky i nové restaurace

Autor: Redakce
Rubrika: nejčtenější
Kvě 31st, 2016
0 komentářů
SFF (12)

Během následujícího víkendu se brány hradu Špilberk otevřou všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. V průběhu třídenního festivalu zde od pátku až do neděle předvedou své umění renomované jihomoravské restaurace. Kromě delikátního jídla a vína návštěvníky čeká celá řada doprovodných akcí – jako například série cooking show, soutěž v otevírání ústřic nebo exkurz do umění sabráže, netradičního otevírání lahví šampaňského.

Nádvoří a terasy brněnského hradu se již popáté stanou dějištěm významné gastronomické události s názvem Špilberk Food Festival. Od pátku 3. až do neděle 5. června tak budou zájemci moci ochutnat lahůdky z celé řady proslulých jihomoravských restaurací. Několik podniků se zde představí úplně poprvé, jako FAIRCAFÉ Restaurant, Barrio Gotico Café z Kurdějova, Hnízdo nebo Light of India. „Vždy se snažíme, aby byly alespoň tři restaurace nové a nabídka tak byla pro hosty zajímavá. Gastronomie v Brně a na jižní Moravě je na vzestupu a my jsme rádi, že máme stále nové zájemce. Areál hradu Špilberk má však své limity a my nechceme, aby šíře nabídky byla na úkor komfortu návštěvníků festivalu,“ vysvětlil organizátor festivalu Stanislav Podroužek.

Šneci, štíři a celá řada cooking show

Kromě nových jmen se na festivalu objeví rovněž zavedené stálice jako KOISHI fish & sushi restaurant, Noem Arch Restaurant, Boulevard restaurant, restaurant a steakhouse Monte Bú, Butcher’s nebo Ristorante Piazza.Očekáváme lehce zvýšenou návštěvnost, což by mělo naplnit trend posledních let. Navíc letos je nabídka opravdu široká, obohacená o gastronomické zajímavosti jako je tradiční francouzská pochoutka – šneci nebo dokonce štíři,“ doplnil Podroužek. O víkendu se na místním pódiu vystřídají cooking show Ivana Vodochodského, známého gastronomického odborníka, nebo Dalibora Navrátila, předního českého šéfkuchaře. Dále se můžete těšit na  Barcona Snails, Brouka na talíři nebo gastronomické centrum Kuliner plus, a řadu dalších. Stejně jako loni si zájemci mohli v předprodeji zakoupit vstupenky na exkluzivní pětichodové menu podávané v Královské kapli, připravované ve spolupráci s KOISHI restaurantem.

Brněnským hradem zazní electroswing i místní DJové

Samotné gastronomické zážitky doplní bohatý doprovodný program. KOISHI restaurant se postará o soutěž v otevírání ústřic a čerstvého tuňáka naporcuje sushimaster Noritada Saito. Naživo budou diváci navíc v podání Janka Martinoviče sledovat takzvanou sabráž, tedy umění otevírání lahve šampaňského setnutím hrdla šavlí. Na páteční večer je přichystána barmanská show Martina Vogeltanze, barmana roku 2009, 2012 a druhého vicemistra soutěže z roku 2013. Chybět nebude ani speciální hudební program – o večerní electroswing se postará SONO centrum a na dalších místech hradního areálu se objeví DJ Petr Zakopal, DJ Schafff a v sobotu návštěvníky potěší i dobová hudba ze stánku CzechTourism, v rámci kuchařské roadshow Karla IV. V průběhu pátečního a sobotního festivalového dne budou samozřejmostí oblíbené řízené degustace vína za přítomnosti samotných vinařů, kteří poskytnou zasvěcený výklad o víně, společně s VOC Znojmo ochutnají návštěvníci víno i v kasematách hradu Špilberk. Další degustace pod vedením odborníků budou letos zasvěceny také rumům, whisky, čaji nebo kávovému umění. O čepované pivo a pivní sommelierství se na festivalu postará pivovar Krušovice.

Od 23. 5. 2016 je možno festivalové vstupenky zakoupit již pouze za plnou cenu v některých festivalových restauracích nebo od 3. 6. 2016 pak přímo v místě konání festivalu.

Páteční exkluzivní program a prodloužená otevírací doba restaurací návštěvníkům zajistí neopakovatelný zážitek. Cena vstupenky je 1 750 Kč, z čehož 750 Kč je určeno na konzumaci z festivalové nabídky. Páteční vstupenka zahrnuje také francouzské šampaňské jako welcome drink. Sobotní či nedělní vstup je k dispozici za 500 Kč (z toho 250 Kč na konzumaci).

Napsat komentář